Nord universitet må redusere mer fra 2025

Del

Styret ved Nord universitet får presentert økte utfordringer i de oppdaterte økonomiske prognosene når de samles til møte i Levanger 8. mai.

Universitstbygg og park
Nord universitet, campus Levanger Bjørn-Åge Rånes

Nye beregninger og forventninger om lavere bevilgninger, tilsier at universitetet har behov for en betydelig reduksjon i kostnadene i budsjettet fra 2025.

Nye prognoser 

Oppdaterte prognoser viser at behovet for kostnadsreduksjoner har økt vesentlig. For 2025 utgjør dette et nedtrekk i budsjettet på 80 millioner kroner. Dette skyldes forventninger til reduserte bevilgninger, blant annet som følge av en reduksjon i såkalt produksjon av studiepoeng og nye kjente kostnader.

I desember 2022 vedtok styret å opprette et økonomisk omstillingsprosjekt. Prosjektet skal gjennom forbedring, omstilling og kostnadskutt gjøre Nord universitet til et sterkere universitet med handlingsrom til å styrke faglig utvikling.


Økte økonomiske utfordringer gjør det nødvendig med tilpasninger og kostnadskutt både i administrative funksjoner og i vitenskapelig aktivitet allerede i 2025. I forslaget til styret foreslås derfor endringer i prosjektets struktur, hvor et nytt delprosjekt skal arbeide med tilpasning og kostnadskutt i vitenskapelig aktivitet.

Statsråden besøker styret

Statsråd Oddmund Løkensgard Hoel besøker styret i Levanger 8. mai. Styret vil da få anledning til å presentere universitetets nye realitet og aktuelle grep for tilpasning. Blant sakene som vil bli presentert er status for prosjekt økonomisk omstilling og arbeidet med videreutviklingen av master i grunnskolelærerutdanning.

Videreutvikling av master i grunnskolelærerutdanning

En arbeidsgruppe ved universitetet har sett på hvordan tilbudene innen master i grunnskolelærerutdanning (MAGLU) bedre kan samordnes og samkjøres mellom utdanningene og studiestedene på Levanger, Nesna og Bodø. Utfordringen med lave søkertall, behov for samordning og fokus på kvalitetsutvikling er adressert i arbeidsgruppens mandat.

Den nye modellen som foreslås svarer i stor grad på mandatet. Denne vil gi en bedre kapasitetsutnyttelse og mulighet for å gi større studentgrupper et tilbud gjennom foreslåtte samkjøringsmodeller for grunnskolelærerutdanningene. Lave søkertall til grunnskolelærerutdanningene er likevel fortsatt en utfordring, og forslaget til styret er å gjøre en vurdering av de økonomiske konsekvensene av ulike forslag.

Forslagene som legges frem for styret er å vurdere utlysning av både campus- og samlingsbasert modell, alternativt kun campusmodell eller samlingsmodell. Det foreslås at endelig beslutning etter gjennomført vurdering blir gjort i styremøtet 24. oktober.

Lyser ut flere lederstillinger


I desember går den fireårige åremålsperioden ut for fire dekaner og prorektor for forskning og utvikling. Det skal derfor lyses ut dekanstillinger for Fakultet for sykepleie og helsefag, Fakultet for samfunnsvitenskap, Fakultet for biovitenskap og akvakultur og Handelshøgskolen.

Ledelsen ved Nord universitet består i tillegg av Rose Martin, dekan ved Fakultet for lærerutdanning, kunst- og kulturfag; Levi Gårseth-Nesbakk, prorektor for utdanning; Rune Braseth, direktør for økonomi og HR; Lasse Finsås, direktør for digitalisering og infrastruktur og rektor Hanne Solheim Hansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Universitstbygg og park
Nord universitet, campus Levanger
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Nord universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nord universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nord universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye